12 °C Budapest

Tényleg ilyen drága a korcsolyázás? Mutatjuk az árakat!

2015. december 12. 07:00

Bár az időjárás még nem az igazi, a korcsolyapályák többsége már nyitva van. Ha fizetős helyeken veszünk a családnak jegyet, és még a korcsolyát is bérelni kell, akkor nehezen ússzuk meg 7-8 ezer forint alatt, viszont sok helyen ingyenes, úgyhogy érdemes körülnézni. Mutatjuk a legmenőbb pályákat, és hogy hol mennyit kell fizetni érte.

Jó hír a korcsolyázás szerelmeseinek, hogy a karácsonyi vásárok, és a forralt boros bódék mellett már nyitnak a korcsolyapályák is. A műjégpályák belépői átlagosan 700 forint körül indulnak, de vannak 2 000 forintos jegyek is. Szinte az összes helyen lehet kölcsönözni is, óránként körülbelül 600-1 200 forintos áron. Megnéztük, hol ingyenes, és ahol fizetni kell, ott mennyibe kerül a korcsolyázás.

Budapest

Városligeti műjégpálya (nyitott)

November 25-től már nyitva van a Városligeti műjégpálya, egészen február közepéig. A pálya használata 6 éves kor alatt ingyenes, naptól függően diákoknak 800 -1 500, felnőtteknek pedig 1 000-2 000 forint alkalmanként, és lehetőség van OTP Szép kártyával, és Erzsébet utalvánnyal való fizetésre is. A korcsolya élezés díja 1 500 forint, amihez fényképes igazolvány, vagy pénz letét szükséges. A kölcsönzési előleg árak időtartamtól függően 800 és 2 400 forint között mozognak.

Bálna korcsolyapálya (nyitott)

A Fővárosi Önkormányzat jóvoltából a 450 négyzetméteres jégpályát időkorlátozás nélkül bárki ingyen használhatja. Pénteken és szombaton reggel 10 és este 22 óra között, a hét többi napján pedig 10 és 20 óra között lehet használni a pályát. A korcsolyabérlésért viszont fizetni kell, egy órára 600 forint az alapdíj, de 10 fő feletti szervezett iskolai csoportoknak 10 és 14 óra között kedvezményesen csak 200 forintot kell egy óráért fizetniük.

Óbudai jégpálya I. II. (nyitott)

Már november 28-tól lehet korcsolyázni ingyenesen Óbudán, ráadásul nem is egy, hanem két pályán is, reggel 8 órától este 10-ig. Az oktatás is ingyenes, viszont a bérlésért itt is fizetni kell, felnőtteknek 600, gyerekeknek pedig 400 forintot.

Bazilika (nyitott)

A vásár középpontjában ebben az évben is egy 200 nm-es korcsolyapálya áll a 4-14 éves gyerekek részére, ahol az ingyenes korcsolyázás mellett a kicsik minden pénteken, szombaton és vasárnap korcsolyaoktatáson vehetnek részt.

Aréna Pláza Jégterasz (nyitott)

Az Aréna Pláza jégterasza már október végétől nyitva van, a felnőtt jegy hétvégén 1 500, míg a diák 1 200 forintba kerül. Egy karitatív program keretében pedig idén az autista, fogyatékossággal élő, vagy gyermekotthonban nevelkedő gyermekek és kísérőik számára ingyenes korcsolyázási lehetőséget biztosítanak. A korcsolyabérlésért egy órára 650 forintot, a ruhatárért pedig összesen 100 forintot kell fizetni.

Budai Jégpálya (fedett)

A Széna téren található a buszpályaudvar és a régi városfal között a Budai Jégpálya, ahol felnőtteknek 1 400, diákoknak 1 200, 14 év alattiaknak pedig 990 forint a belépő, a korcsolyabérlés pedig a gyerekeknek 700, felnőtteknek 1 100 forintba kerül. A jégpályán értékmegőrző is üzemel, melynek díja 200 forint és ezer forint letét, amelyet a kulcs leadásával visszaadnak.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Pesterzsébet Jégcsarnok (fedett)

A pesterzsébeti jégcsarnokban kora reggeltől akár éjfélig is lehet korcsolyázni, felnőtteknek 1 300, a diákoknak pedig 1 000 forintos áron. Három éves kor alatt a belépés ingyenes.

Marczibányi tér Sportcentrum (fedett)

A Marczibányi tér Sportcentrum is nyitva van már október 25-től, ahol a korcsolyázás mellett jégkorongozásra is van lehetőség. A pálya használati díja 1 650 forint a felnőtteknek, míg a kicsiknek 1 200 forint.

Zuglói jégpálya (nyitott)

Az ingyenes pálya egészen február 28-ig lesz nyitva, a korcsolyázás mellett pedig kulturális programok, és előadások is várják az érdeklődőket. Azoknak, akiknek nincs, korcsolyát is kaphatnak. Hétköznaponként 15 óráig csak az iskolások használhatják a pályát testnevelés óra keretein belül, délután viszont mindenki korcsolyázhat.

Korizás vidéken

Szegeden  a városi műjégpályán egy felnőtt 850 forintért korizhat, a kedvezményes jegykategóriába tartozók, a gyerekek, diákok és nyugdíjasok 700 forintért léphetnek be, illetve gyerekcsoportok a délelőtti holtjáratban 250 forintos személyenkénti áron mehetnek be. A szentesi Frigo jégpályára 700 forintért lehet belépni, gyerekeknek 14 éves korig 650 forintért. Két órára a korcsolyabérlés 450 forint.

Pécsett hétköznaponként 900 forint a felnőtt jegy, a diákbelépő 700 forint, gyerekeknek pedig 400 forint. Győrben 1 000 forintért lehet korizni, az élezés és a kölcsönzés is egységesen 1 000 forint.

Kaposváron szombaton és vasárnap 845 forintért, keddtől péntekig 680 forintért lehet csúszkálni. Itt is van családi jegy, 1 900 forintért mehet két felnőtt és két gyerek. Debrecenben a Jégcsarnokba egy felnőtt 1 300 forint fejében léphet be, míg a diák és nyugdíjas jegy 1 100 forint. Családi jegyet itt is lehet kapni, ára 3 400 forint. Miskolcon pedig 600 forintért korcsolyázhatnak a gyerekek és 1 000 forintért a felnőttek. A családi jegy két felnőtt és két 14 év alatti gyerek részére 2 700 forint.

NEKED AJÁNLJUK
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 16. kedd
Csongor
16. hét
Április 16.
A hang világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem