Donald Trump amerikai elnök köztudottan szereti, és aktívan használja is a Twittert. Több mint 58 millió követője van, akikkel napi szinten osztja meg véleményét közéleti, politikai és gazdasági kérdésekben. Bár nem neki van a legtöbb követője a közösségi oldalon, mégis messze ő generálja a legtöbb interakciót, így jogosan nevezhetjük a Twitter-egyeduralkodójának.

Hogy mekkora fölénye van az amerikai elnöknek, azt jól mutatja az Axios felmérése alapján a CNBC által készített ábra, ami az egyes Twitter-fiókokat a retwittelések és kedvelések összesített száma alapján rangsorolta (2018. december 11 és 2019. január 11 között).
Trump egyetlen hónap alatt közel 40 millió interakciót generált a Twitteren, ami több, mint az utána következő 12 legnépszerűbb felhasználó együttes teljesítménye. Egy potenciális kihívója azért akadhat hosszabb távon az elnöknek Alexandria Ocasio-Cortez személyében, aki a lista második helyére került: a fiatal képviselőnőt tavaly választották be az amerikai kongresszusba, azóta pedig valóságos közösségi média sztárrá nőtte ki magát.