Csak nemrég kezdték el értékesíteni az Audi legújabb, teljesen elektromos modelljét, az E-Tront, de máris visszahívásra kerül sor az Egyesült Államokban. Eddig 1644 darab autót adtak el, ebből 540-et érint a visszahívás, amire azért kerül sor, mert egy hibás tömítés miatt nedvesség kerülhet az akkumulátor házába, ez rövidzárlathoz esetlegesen pedig tűzesethez vezethet. Eddig egyébként nem okozott tüzet a hibás alkatrész, az Audi önkéntes visszahívás mellett döntött, hogy ne is fordulhasson elő tűz az E-Tronoknál. A javításokat idén augusztustól hajtják végre az autókon, a javítás időtartamára a tulajdonosok hagyományos, belsőégésű motoros autót kapnak, ami mellé egy 800 dolláros tankolási utalvány is jár.

Gyulladásveszély: visszahívják az Audi legújabb elektromos autóját


Az autógyártó bejelentésére a tőzsdén jegyzett Audi 0,3 százalékot veszített értékéből, az anyacég, a Volkswagen árfolyama viszont főként Donald Trump mexikói vámokkal kapcsolatos bejelentésére 1,8 százalékot emelkedett.

Gyulladásveszély: visszahívják az Audi legújabb elektromos autóját


Gyulladásveszély: visszahívják az Audi legújabb elektromos autójátFotó: Michael Brochstein/SOPA Images/LightRocket via Getty Images