A brit utazási elemző cég, az OAG ismét közzétette a világ legpontosabb repülőtereinek és légitársaságinak listáját. Íme a nyertesek:

A 2017-es késések alapján a világ legpontosabb légitársasága az airBaltic volt. A rigai központú légitársaság, ami Európán kívül az Egyesült Államokba és a Közel-Keletre repül, 90 százalék feletti pontosságot tudott felmutatni (vagyis a menetrendszerinti időhöz képest legfeljebb 15 perces eltéréssel szállt fel a járatok 90 százaléka). A hongkongi légitársaság, a Hong Kong Airlines végzett a második helyen, míg a harmadik a Hawaiian Airlines lett, amely egyben a legpontosabb amerikai légitársaság címet is megszerezte.

Íme, a világ legpontosabb légitársaságai

Forrás: Shutterstock

A nagy légitársaságok közül (a világ top 20 légitársaságát rangsorolva) az első helyen a Japan Airlines végzett, amit a szintén japán All Nippon követett. A harmadik pedig az amerikai Delta Airlines lett. A nagyok közül az Air China teljesített a legrosszabbul, amelynél mindössze a járatok 60 százaléka indult el a menetrendszerinti időhöz képest 15 percen belül.

A nagyméretű, legalább évente 30 millió főt kiszolgáló repülőterek közül a tokiói Haneda repülőtere nyert, 86,75 százalékos pontossággal. A közepes, 20-30 milliós éves utasforgalom közötti repülőterek között Minneapolis nemzetközi repülőtere volt a legpontosabb. A kisebb, 10-20 millió éves utasforgalmú repülőterek közül Osaka nemzetközi repülőtere volt a legpontosabb, a második helyet Salt Lake City repülőtere szerezte meg, a harmadik pedig a Sapporo Okadama repülőtér lett.

(CNBC)