Két hónappal a magyarországi premier előtt, kedd délelőtt indul a jegyértékesítés a 8. Star Wars filmre.

A Cinema City Magyarország a Portfolio-t arról tájékoztatta, hogy a Star Wars: Az utolsó Jedik c. filmre országszerte 10 órától indul a jegyértékesítés a mozipénztárakban és az online felületeken.

A film hivatalos premierje december 14-e, de a magyar mozik már egy nappal korábban, december 13-tól vetítik. Az új Star Wars-részt elsőként (18 órától) azok láthatják, akik a 15.30-kor kezdődő Star Wars Maratonra vesznek jegyet (7. és 8. rész egymás után). Mindenki más legkorábban este 7-től nézheti meg az űropera legújabb epizódját. (Emlékezetes: tavaly decemberben is volt Star Wars-premier, a Zsivány egyes azonban nem a klasszikus sorozat része.)A mozihálózattól megtudtuk, hogy már most tapasztalják a felfokozott érdeklődést, így könnyen előfordulhat, hogy a tervezetthez képest nyitnak még új termeket a premier estéjére, így az is előfordulhat, hogy éjszakai vetítések is lesznek.

A filmet a Cinema City-nél 2D és 3D szinkronos, 2D feliratos valamint IMAX 3D és 4DX 3D verziókban is vetíteni fogják. Információink szerint más mozikban/moziláncoknál is holnap délelőtt indul a jegyárusítás.