Mark Zuckerberg igazán komolyan veszi az újévi fogadalmakat: 2009 óta minden év elején megfogalmaz egy személyes célt. Volt, amikor azt tűzte ki célul, hogy a következő egy évben meglátogat minden amerikai államot, volt, amikor 365 mérföld lefutása volt a terv, egyszer 25 könyv elolvasását határozta el, de egy ilyen újévi fogadalom alkalmából tanulta meg a mandarin kínai nyelvet és épített ki egy mesterséges intelligencia-rendszert is az otthonában.

Az idei célja, hogy "helyrehozza" a Facebookot.

A múlt évben számtalan negatív kritika érte a világ legnagyobb közösségi oldalát, például hogy oroszok fizetett politikai hirdetésekkel akarták befolyásolni az amerikai elnökválasztást a Facebookon, illetve a fókuszba került, hogy a közösségi média mennyire van káros hatással a mentális egészségre.

Mark Zuckerberg szerint a legizgalmasabb kérdés most a technológiában a centralizáció és a decentralizáció kérdése. Vagyis hogy a várakozások szerint a technológia fejlődésének köszönhetően az volt a várakozás, hogy az emberek jobban tudják majd kontrollálni az életüket. De ahogy néhány technológiai cég domináns nagyszereplő lett és főleg úgy, hogy a kormányzatok a technológiát használják az állampolgáraik ellenőrzésére, egyre többen gondolják úgy, hogy a technológia egy centralizált ellenőrző erő lett.