Az LG a 2019. januári CES-en mutatja be új, kapszulás sörkészítő gépét, az LG HomeBrew-t - közölte a társaság. A cég közleménye szerint az otthoni kézműves sörkészítést hihetetlenül egyszerűvé teszi a gép az egyszer használatos kapszulák, az optimalizált erjesztési algoritmusok és a kényelmes öntisztító funkció révén.

A gombnyomásra indítható kapszulás rendszer leegyszerűsíti a sörkészítést: a malátát, élesztőt, komlóolajokat és ízesítőket egyaránt tar-talmazó, ötféle változatban elérhető, egyszer használatos kapszulák val-amelyikének kiválasztásával és egyetlen gomb megnyomásával a szénsavval való dúsításon és érlelésen át a csapolásig, sőt egészen a tisztításig min-dent megold a gép. A géphez fejlesztett ingyenes alkalmazással (Android és iOS készülékekre) a felhasználók bárhonnan, bármikor nyomon követhetik a HomeBrew-ban készülő sör állapotát.

Az optimalizált erjesztési algoritmus ellenőrzni fogja a fermentáció folyam-atát, precízen szabályozza a hőmérsékletet és a tartályban uralkodó nyomást. A rendszer automatikusan fertőtleníti önmagát, csupán forró víz alkalmazásával, így a következő adag sör főzésére már tökéletesen higié-nikussá válik a gép.

A kapszulák ötféle ízvilágban érhetőek el: gazdagon komlózott amerikai IPA (Indian Pale Ale), aranyszínű APA (American Pale Ale), testes angol stout, belga stílusú witbier (búzasör) és száraz cseh pilseni. Az eszköz akár öt liter prémium sört képes elkészíteni a sör fajtájától függően, hozzávetőleg két hét alatt.

Örömhír a sör szerelmeseinek: jön az otthoni sörkészítő gép


Forrás: LG