Vasárnaptól szinte mindegyik, a Széll Kálmán teret érintő buszjárat megállóhelye áthelyezésre kerül, valamint több járat útvonala is kis mértékben módosul. A térfelújítás új ütembe lépése miatt a 4-es és 6-os villamosok ideiglenes végállomásának megközelíthetősége is jelentősen romlik.

2015. május 31-étől változik a Széll Kálmán tér tömegközlekedési, valamint gyalogos és közúti forgalmi rendje. Elkészül a végleges útpálya a Krisztina körút Szilágyi Erzsébet fasor felé vezető oldalán, ezért a Szilágyi Erzsébet fasor-Krisztina körút-Széll Kálmán tér csomópontban az eredeti forgalmi renddel közel megegyező rend szerint lehet majd közlekedni. A Várfok utca Csaba utca és Széll Kálmán tér közötti, alsó szakaszát mindkét irányban lezárják, csakúgy, mint a tér Margit körúti oldalán lévő autóbusz-végállomást, ezért változik az érintett járatok végállomási le- és felszállóhelye, illetve megállóhelye a téren. Az új le- és felszállóhelyek elhelyezkedéséről, valamint a buszok útvonalának változásáról az alábbi térkép mellett az új forgalmi rend bevezetésének első napjaiban a helyszínen a BKK munkatársai is tájékoztatást adnak.

Új, több járat által használt autóbusz-megállóhelyeket alakítanak ki a téren belül a Szilágyi Erzsébet fasor Széll Kálmán téri csomópontja és a Margit körút Dékán utcai csomópontja közötti átkötő úton, amely nemcsak a BKK-járatok, de a helyközi autóbuszok megállóhelyéül is szolgál.

Bővebb információ a BKK oldalán.