Előfizetői tartalom

Stabil forint, 1.3450-nél jár a dollár/euró

Portfolio
Nem mozdult érdemben a forint/euró árfolyama a múlt pénteki hivatalos kereskedésbeli zárószintjéhez (244.20-244.40) képest a reggeli nyitáskor, és a délelőtti kereskedésben is jellemzően a 244.20-244.60 közötti jegyzésekkel találkozhatunk. Az állampapírok másodpiacán 5-10 bp-os nagyságrendű mérsékelt hozamcsökkenés mutatkozik a referencia-lejáratoknál a múlt pénteki zárószintekhez képest. A dollár/euró kurzus még múlt pénteken újabb rekordra szökött fel: az új csúcs 1.3453 USD/EUR.

A forintpiaci szereplők feltehetően kissé kivárhatnak ma az e heti fontosabb makroadatok előtt, és ennek köszönhető a gyakorlatilag mozdulatlan forint/euró árfolyamszint. Holnap reggel jelennek meg az ipari termelés októberi adatai, majd délután a novemberi előzetes államháztartási hiányról értesülünk, ezt követően szerda reggel a külkereskedelmi mérleg októberi deficitjéről...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés