Előfizetői tartalom

Fitch: a lengyelek EU-pénze múlhat a súlyosbodó brüsszeli vitán

Portfolio
Rövid távon várhatóan nem lesz érdemi hatása a gazdasági növekedésre és az közpénzügyi folyamatokra annak a tegnapi fejleménynek, hogy az Európai Bizottság a hetes cikkely szerinti eljárás megindításáról döntött Lengyelországgal szemben - fejti ki álláspontját mai közleményében a Fitch Ratings. Azt is hozzáteszi azonban a hitelminősítő, hogy a fejlemény nagyon rossz abból a szempontból, hogy éppen most kezdődnek a 2020 utáni következő uniós keretköltségvetésről szóló egyeztetések.

A Fitch szerint a legfőbb kockázat a tegnapi fejlemény alapján az, hogy a Lengyelország és az Európai Bizottság között fokozódó feszültség oda vezet, hogy vagy kevesebb EU-pénzre számíthat majd 2021-től Lengyelország, és/vagy valamilyen (jogállami) feltételekhez kötik annak kifizetését. Ez pedig fokozhatja azt a negatív hatást, amit a brit kilépés eleve okozhat a közös...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés