Előfizetői tartalom

Kiszivárgott: akár 500 milliárd forintnyi EU-s pénzbüntetést is kaphat Magyarország

Portfolio
Legrosszabb esetben akár közel 500 milliárd forintnyi pénzbüntetést is kaphat Magyarország a 2014-2020-as EU-támogatásokkal összefüggésben - rajzolódik ki a G7 birtokába került nem nyilvános kormányzati jelentésből. Ez úgy jönne össze, hogy az egyedi szintű projekteknél 103,4 milliárd forintnyi pénzügyi büntetést javasol az Európai Bizottság, amelyet ha elfogadnának a magyar hatóságok, akkor a pénz más projektekre még felhasználható. Emellett viszont rendszerszinten is javasol pénzügyi büntetést a brüsszeli testület, amely a lap által közölt adatok alapján a Portfolio becslései szerint mintegy 380-390 milliárd forint is lehetne, ha ezt az utat választaná a kormány és ez a pénz véglegesen is elveszne az ország számára.

A G7 által összefoglalt kormányzati jelentés legfontosabb információi saját kiegészítéseinkkel: A magyar hatóságok és a Bizottság közötti viták minden bizonnyal bőven átnyúlnak 2019-re is (a levélváltások időigényesek), korlátozva/kitolva a hazánkba érkező uniós pénzek beáramlását. A viták elhúzódásáról és az emiatt jövő évre átnyúló jelentős brüsszeli...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés