Előfizetői tartalom

Milliós bónuszért szakadtak meg a magyar állami alkalmazottak

Vízi Ildikó
Miután minden idők legnagyobb egyhavi EU-támogatását, 693 milliárd forintot, fizetett ki a magyar állam tavaly decemberben, januárban a töredékére, 88 milliárdra zuhant a kifizetések összege - derül ki szokásos hónap eleji elemzésünkből. Ez újra rámutat arra, hogy az egyes negyedévekre előírt kifizetési számok és a velük járó többhavi bónusz igen erős motivációt jelentettek a megfeszített munkára. A ciklikusság a januárban meghirdetett új pályázatokra és az új nyertesek számára is igaz volt. Ez azonban nem feltétlenül baj, mert összességében tarthatónak látjuk a kormány két fő pályázati célját: idén tavaszig a 7 évre szóló támogatásokra az összes pályázat kiírását, és az összes nyertes bejelentését 2018 tavaszig. Jó tudni ugyanis, hogy a 7 éves keretnek már a 85 százalékára meghirdették a pályázatokat, és a keret közel felére már ki is hirdették a nyerteseket.

Óriási zuhanás a pályázatok meghirdetésénélVizsgálatunk szerint januárban összesen 16 új uniós pályázati felhívás jelent meg 109,8 milliárd forintos keretösszeggel, ami töredéke a decemberi 56 darab új felhívás 945 milliárdos keretösszegének. A decemberi nagy kiugrás után a januári eredmények azt mutatják, hogy végülis visszaállt a nyári átlagos pályázati meghirdetési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés