Előfizetői tartalom

Nagy hír Brüsszelből: sok százmilliárd forintnyi EU-pénz jöhet karácsonyig

Weinhardt Attila, Brüsszel
Két uniós ciklus költségvetéséből is jelentős, összességében sok százmilliárd forintnyi EU-támogatás kifizetése történhet meg az év végéig Magyarország felé, amennyiben a magyar hatóságok az ezekhez szükséges anyagokat gyorsan kiküldik az Európai Bizottságnak - tudta meg a Portfolio egy megbízható brüsszeli forrástól. A pontos összeg nyilván attól is függ, hogy mely Operatív Programokban mennyi fejlesztési számlát tudnak kiküldeni a magyar hatóságok a következő hetekben. A forrás egyértelművé tette, hogy a Bizottságnak is az az érdeke, hogy minél nagyobb összeget tudjon kifizetni Magyarországnak év végéig, mert így tudja javítani a saját kifizetési számait, amelyeket az Európai Parlament is figyel és így tudja jobban alátámasztani, hogy igenis működik a kohéziós politika.

Jöhetnek most a régi pénzekÉvek óta 94%-on álldogál a 2007-2013-as uniós ciklusra szóló 7 éves magyarországi keretösszeg brüsszeli kifizetési mutatója, mert néhány vitás kérdés miatt nem fizethetett többet az Európai Bizottság. A forrás azonban most azt jelezte, hogy sikerült számos vitás kérdést rendezni a magyar hatóságokkal, ami azt jelenti, hogy a hatóságok bevállaltak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés