Berki Krisztián tornász és Knoch Viktor gyorskorcsolyázó személyében olimpiai bajnok előadói is lesznek az 56. Közgazdász-vándorgyűlés sportközgazdasági szekciójának, de a meghívottak között megtaláljuk például Günther Oettingernek, az Európai Bizottság költségvetésért felelős tagjának és Liam Benhamnek, az IBM európai alelnökének nevét is.

A hazai közgazdász szakma legnagyobb éves konferenciája 2007 után tér vissza ismét Debrecenbe 2018. szeptember 6. és 8. között. A tanácskozásra legalább 900 közgazdászt vár a Kárpát-medencéből és a visegrádi országokból a szervező Magyar Közgazdasági Társaság (MKT).

A konferencia három napja alatt két plenáris és 19 szekcióülés várja majd az érdeklődőket a debreceni Kölcsey Központban - utóbbiak olyan témákban, mint például a magyar gazdaság növekedésének esélyei, a kelet-közép-európai tőzsdék stratégiái a Brexit után, a biztosítási piac aktuális trendjei, a sportgazdaság kérdései, az Európai Unió 2020 utáni költségvetési kilátásai, vagy éppen az innováció és a foglalkoztatás összefüggései.

Címlapkép forrása: AFP Fotó John Thys