Előfizetői tartalom

Rászállt Magyarországra az EU Csalás Elleni Hivatala?

Portfolio
Az Európai Csalás Elleni Hivatalnál (OLAF) egy-egy tagállammal 2-3 ember foglalkozik, ezzel szemben a közelmúltban felállítottak egy külön 20 fős egységet, ami csak a magyar ügyeket vizsgálja - írja az atv.hu. Az OLAF a portálnak küldött válaszában csak azt hangsúlyozta, hogy a nyomozóik különféle felállásokban dolgozhatnak a vizsgált ügy jellemzőitől, komplexitásától és határokon átnyúló jellegétől függően és ez "a magyar esetekben sincs másként, minden vizsgálatot ugyanolyan gondossággal végeznek el". A portálnak egy miniszterelnökségi forrás azt jelezte, hogy a magyarországi kvótanépszavazás után a kormány többféle csatornán keresztül is számít Brüsszel bosszújára.

Túlárazás, korrupció - háborúA cikk emlékeztet arra, hogy Hadházy Ákos, az LMP társelnöke egy minapi rendezvényen azt hangsúlyozta: a Magyarországra érkező uniós támogatásoknak mintegy felét ellopják, magánzsebekbe vándorol a gyakran 20-50%-os túlárazáson, illetve a projektek megvalósításának elmaradásán keresztül. Nagy Gabriella, a Transparency International (TI)...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés