Előfizetői tartalom

Repkednek a tavalyi brutális EU-támogatás kifizetés számai

Portfolio
Tavaly végül 1987 milliárd forintnyi EU-támogatást fizettek ki a hatóságok a nyertes pályázók számára - közölte a Világgazdaság kérdésére a Miniszterelnökség sajtóosztálya. A mai lapban megjelent szám immár a harmadik, amit hivatalos jelzésekből ismerünk tavalyról, és a lap szerint a 2048 milliárdos éves kifizetési céltól való elmaradás miatt, a takarékosság jegyében, nem is fizeti ki a tárca a beígért 12 havi célprémiumot az érintett dolgozóknak. Mi úgy tudjuk, ettől eltér a tényleges helyzet, hiszen a második és harmadik negyedévi teljesítmény alapján már történtek prémium kifizetések, így csak a negyedik negyedévre történhet meg az, hogy egy-egy területen elesnek a dolgozók az újabb prémiumtól.

A VG kérdésére azt közölte a Miniszterelnökség sajtóosztálya, hogy 1987 milliárd forintot tett ki tavaly az EU-támogatások kifizetése. Ez immár a harmadik adat tavalyról, hiszen a tárca január elején 1962 milliárdos számot jelzett a közleményében, míg Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter rá egy-két napra 2100 milliárd forintos kifizetési számról beszélt. Az 1987...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés