Előfizetői tartalom

Új autópálya szakaszt kap Magyarország

Portfolio
Az EU közel 200 millió eurós (64 milliárd forintos) támogatást nyújt a Kohéziós Alapból a kelet-magyarországi autópálya-hálózat Berettyóújfalu és Debrecen közötti szakaszának kivitelezésére - jelentette be pénteki közleményében az Európai Bizottság a projekt jóváhagyását. Ez sorozatban a hatodik nagy közlekedésfejlesztési beruházás a 2014-2020-as uniós ciklusban, amit az EU jóváhagyott az elmúlt hónapokban. A maival együtt immár kb. 475 milliárd forintnyi brüsszeli támogatásról van szó. A mostani hír a szakasz finanszírozásáról fontos, de érdemes kiemelni, hogy a szakaszt 2016 nyara óta építik.

Most döntött az EUCorina Cretu, a regionális politikájáért felelős uniós biztos így nyilatkozott: "az uniós finanszírozású projekt gyorsabb és biztonságosabb személyszállítást, gördülékenyebb árufuvarozást, s ezzel új gazdasági és növekedési lehetőségeket jelent a régió számára". Az autópálya-beruházás a transzeurópai közlekedési hálózat (TEN-T) törzshálózatának...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés