Előfizetői tartalom

Újabb EU-s megabírságot kapunk aszfaltügyben?

Portfolio
Bár az Európai Bizottsággal tavasszal megkötött alkunak része volt az aszfaltkeverő telepek távolságára vonatkozó korlátozás elhagyása az útépítési pályázatokból, egy nagyon hasonló, versenykorlátozónak tűnő szabály mégis visszaszivárgott az új közbeszerzésekbe - hívta fel a figyelmet a 444.hu. Ez és az Európai Bizottság saját sorvezetője alapján a Világgazdaság arra figyelmeztet, hogy újabb, akár több tízmilliárd forintos uniós bírság is lehet a vége az újabb magyar próbálkozásnak, ami egyébként az útépítések jelentős drágítását is lehetővé teszi.

A 444.hu cikke arra hívja fel a figyelmet, hogy a legújabb útépítési közbeszerzési pályázatokon gyakorlatilag a legfontosabb, a sorrendet eldöntő szempont az lett (bár jellemzően "csak" 20%-os pontszám súly tartozik hozzá), hogy kinek van legközelebb aszfaltkeverő telepe az építkezéshez. Ezt a "környezetterhelési érték" kifejezés használatával érik el, amelynek kiszámítási...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés