Előfizetői tartalom

Így pörgetjük fel a magyar exportot az EU pénzén

A napokban tette közzé a legalább 2 fős, feldolgozóipari fókuszú cégek külpiaci megjelenését támogató pályázatát a kormány, igaz azt kapásból kizárják az indulók közül, akinek a pályázat benyújtása előtti két lezárt üzleti évben nem volt exportárbevétele. Így tehát a pályázat nem az első alkalommal történő külpiaci megjelenést támogatja, hanem azon cégeket és egyéni vállalkozókat, amelyeknek már vannak bejáratott "csatornáik", lehetőleg részt vettek külföldi vásárokon, céges együttműködéseik vannak, olyan alkalmazottjuk is van, aki meghatározott idegen nyelvet is beszél és lehetőleg dinamikusan nőtt eddig is az árbevétele. Számos további feltételt, illetve szabályt is fontos tudnia annak, aki gondolkodik a legalább 1,5, de legfeljebb 20 millió forintnyi vissza nem térítendő támogatás igénybe vételében. Az 5 milliárd forintos keretösszegű pályázat június 22-én nyílik meg, és a célok szerint a legalább 2 éves nyitva tartása alatt 550-600 nyertest fognak kihirdetni.

Mielőtt pályázna, fontos tudniaA külpiaci megjelenést támogató pályázaton a kettős könyvvitelt vezető jogi személyiségű gazdasági társaságok, egyéni vállalkozók, egyéni cégek és szövetkezetek is indulhatnak. Csak azok a pályázók indulhatnak, amelyek, vagy amelyek 100%-os tulajdonosa rendelkeznek legalább két lezárt, teljes üzleti évvel, amelybe az előtársaságként...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés