Miskolci, debreceni és pécsi rendezvényünk után csütörtökön Békéscsabán folytatódik a Takarékbank és a Portfolio országos ingyenes rendezvénysorozata, ahol első kézből, az illetékes szakértők személyes tanácsain keresztül nyújtunk tájékoztatást az érdeklődőknek az új, illetve az eddiginél is kedvezőbb, valóban nulla százalékos kamatozású finanszírozási lehetőségekről. Ezek segítségével azok is fejleszthetik a vállalkozásukat, illetve korszerűsíthetik az ingatlanjukat, akik nem, vagy csak nagyon nehezen jutnának hozzá ilyen forrásokhoz. A múlt heti rendezvényen már megtudhattuk, hogy a KKV Technológia Hitelprogram kerete gyorsan fogy, de egyébként rövid távon hozzá is lehet jutni a forráshoz:

2018.11.07 16:07 Gyorsan fogy és gyorsan hozzá is lehet jutni a kkv-k kamatmentes hiteléhez

Három termék áll a fókuszban


Két remek lehetőség is megnyílt a közelmúltban a kezdő, valamint a mikro-, kis- és középvállalkozások számára. Az egyik "KKV Technológia" Hitelprogram névre hallgat (GINOP-8.3.5-18), amely 1-50 millió forint közötti, minimális önerővel elérhető forrást biztosít a vállalkozások technológiai korszerűsítésére, illetve korszerű termék- és szolgáltatásfejlesztési képességek megteremtésére. A pályázat keretösszegét egyébként egy friss döntéssel 59,63-ról 79,63 milliárd forintra emelték, így tehát bőven van keret.

A másik lehetőség a Digitális Jólét Hitelprogram nevet viseli (GINOP-8.2.6-18) és nagyfokú rugalmasság mellett olyan célokra kínál 5-200 millió forint közötti forrást, amelyek a digitális termék, illetve szolgáltatás-fejlesztésen keresztül segítik a cégek versenyképességét. Mindkét finanszírozási lehetőség igényelhető az országszerte 642 helyen megnyílt MFB Pontok valamelyikén olyan fejlesztésekre, amelyek a közép-magyarországi régión kívül valósulnak meg.

A harmadik pályázati csomag forrásai azonban az ország egész területén felhasználhatóak, igénybevételükre magánszemélyek, illetve társasházak vagy lakásszövetkezetek egyaránt jogosultak. A forrás felhasználható lakóépületek energiahatékonyságának és/vagy megújuló energia felhasználásának növelését célzó tevékenységekre (GINOP-8.4.1/A-17 és VEKOP-5.2.1-17). A magánszemélyek legalább 10%-nyi saját forrás mellett vehetik fel a minimum 500 ezer, maximum 10 millió forintnyi hitelt, míg a társasházak és lakásszövetkezetek lakásonként minimum 500 ezer, maximum 7 millió forintnyi forráshoz juthatnak. Fontos tudni, hogy az október elején hatályba lépett változások még könnyebbé tették ezen források elérhetőségét, így akár 20 éves futamidőre is kamatmentes finanszírozáshoz lehet jutni a korszerűsítéshez.

Kulcstémák, kérdések


  • Ki és milyen feltételekkel, milyen célokra használhatja fel ezeket a kedvezményes forrásokat?
  • Hogyan néz ki az igénylés folyamata, mik a szükséges anyagok, lépések?
  • Kezdő vállalkozások milyen keretek mentén juthatnak a forrásokhoz?
  • A hitel visszafizetése milyen szabályok szerint történik?
  • Vannak-e esetleg rejtett költségek, vagy "apróbetűs", de fontos feltételek?


Ezekre mind-mind választ kaphat, ha ellátogat országos rendezvénysorozatunk négy állomásának valamelyikére, ahol első kézből, ingyenesen juthat információkhoz az illetékes szakértőktől. Jelentkezzen az alábbi időpontra az alábbi helyszín linkjén a jobb felső sarokban!

2018. november 15. Békéscsaba, Csabagyöngye Kulturális Központ

Címlapkép forrása: Shutterstock