Uniós források

Megjelent az egyházi épületek energetikai felújítását célzó EU-pályázat

Portfolio
Megjelent és október 1-től meg is nyílik az egyházi épületek energetikai fejlesztésére kiírt újabb uniós pályázat, amelynek keretösszege 10 milliárd forint - derül ki a hivatalos uniós pályázati oldalon közzétett közleményből.
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) európai uniós fejlesztésekért felelős államtitka, Schanda Tamás minapi jelzése szerint a közfeladat ellátásban részt vevő egyházi épületek újulhatnak meg az új kiírás nyomán. A megpályázható összeg 50 millió és 300 millió forint között van és a pályázat célja az épületek hőtechnikai adottságainak fejlesztése, valamint az intézmények fűtési, hűtési rendszerének korszerűsítése. A pályázat akár 100 százalékos intenzitású is lehet, az első beadási szakaszt pedig, amely október 1-től 7-ig tart, továbbiak követhetik majd.

A kormány a pályázat révén támogatja az egyházakat, hiszen a korszerűsítésnek köszönhetően csökken az intézmények fenntartási költsége. Ezen felül pedig környezetvédelmi szempontból is jelentős beruházások történnek majd - tette hozzá.

A hivatalos uniós pályázati oldalon megjelent közlemény szerint "Pályázatos épületenergetikai felhívás egyházak számára" címmel és KEHOP-5.2.13 kódszámmal jelent meg az új felhívás, amelynek keretében kizárólag közfeladatot ellátó bevett egyház, vagy annak közfeladatot ellátó belső egyházi jogi személye jogosult támogatási kérelmet benyújtani.
Ez a cikk "Az EU kohéziós politikájának hatásai Magyarországon - jelen és jövő" című, 2019. április 1-től 2020. március 31-ig tartó munkaprogram része, amelyet a Portfolio.hu-t kiadó Net Média Zrt. valósít meg az Európai Unió finanszírozásával. Jelen tartalom kizárólag a cikk szerzőjének álláspontját tükrözi. A munkaprogramot finanszírozó Európai Bizottság semmilyen felelősséget nem vállal a cikkben szereplő információk felhasználását illetően.
Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nagy esemény jön a bitcoinnál, most érdemes kriptóba befektetni?

Pénzügyi vezető elemző

Pénzügyi vezető elemző
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
AI in Business 2024
2024. április 23.
Balaton Konferencia 2024
2024. május 2.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Ahhoz, hogy kereskedni tudj a tőzsdén, a piacra lépés elsődleges feltétele, hogy képes légy a különböző megbízásfajtákat használni. Számos megbízásfajta létezik a piacokon, mi sorra vesszük a legfontosabbakat.

Ez is érdekelhet
eu-csúcs, uniós csúcs, uniós csúcstalálkozó, európai tanács, európai unió tanácsa