Előfizetői tartalom

Ők lettek a befutók a 27 milliárdos energiahatékonysági pályázaton

Portfolio
A legfrissebb Magyar Közlönyben jelent meg annak a 69 központi költségvetési intézménynek a neve, amelyek projekt-előkészítését és benyújtását támogatja a kormány egy összesen közel 27 milliárd forintos keretösszegű energiahatékonysági pályázatra. A lehetőséget eredetileg még tavaly februárban hirdették meg 20 milliárdos kerettel, és azóta több alkalommal is módosították többnyire műszaki-technikai paraméterek változtatása miatt. Érdemes egyébként megjegyezni, hogy az említett kormányrendelet azon projekteket is nevesíti, amelyeknél a kormány a már meglévő támogatói döntések elállással való felbontását is támogatja. Ez közel 1 milliárd forintnyi fejlesztést, illetve 4 pályázatot érint. A legnagyobb "veszteség" a Pest Megyei Flór Ferenc Kórházat éri, amely így 633 millió forintot "bukik".

Még tavaly februárban hirdették meg az Új Széchenyi Terv keretében a "Központi költségvetési szervek energiahatékonysági beruházásai" című (KEOP-2012-5.6.0 kódszámú) pályázatot eredetileg 20 milliárd forintos kerettel, de ezt egy idén májusi módosítással 27,83 milliárd forintra emelték. Ebből a mostani kormányhatározat alapján közel 1 milliárd forintnyi projektnél...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés