Uniós források

Elkészült a fertőendrédi polgármesteri hivatal és óvoda energetikai felújítása

Portfolio
Elkészült Fertőendréd Község Polgármesteri Hivatalának és a Fertőendrédi Ikva-Gyöngye Óvoda energetikai felújítása. A vissza nem térítendő támogatás 36,58 millió forint volt, melyet az Európai Unió Európai Regionális Fejlesztési Alapja finanszírozott - közölte a Portfolióval Fertőendréd Község Önkormányzata.
A fejlesztés során a Polgármesteri Hivatal és az Ikva-Gyöngye Óvoda épülete került korszerűsítésre. A 36,58 millió forintos európai uniós beruházás megvalósulásához az Önkormányzat további 9 181 839 Ft saját forrást biztosított annak érdekében, hogy a fejlesztés teljes mértékben a mai kornak megfelelő legyen, ezért Fertőendréd Község Önkormányzata az épületek fenntartását költséghatékonyabban tudja majd biztosítani. A kivitelezés befejeződött, így mostantól az európai uniós támogatásnak köszönhetően környezetbarát és gazdaságosan üzemeltethető intézményekkel gazdagodott a Község.

A projekt célja az épületek hőtechnikai adottságainak javítása, valamint hőveszteségeinek csökkentése volt, ennek érdekében a pályázat keretében az épületek valamennyi homlokzatának hőszigetelése, a lábazatok hőszigetelése, padlásfödémek szigetelése, külső nyílászárók cseréje és projektarányos akadálymentesítés valósult meg. Továbbá a Polgármesteri Hivatal épületére napelemes-rendszer került kiépítésre.



Elkészült a fertőendrédi polgármesteri hivatal és óvoda energetikai felújítása
Az uniós támogatásból finanszírozott korszerűsítésnek köszönhetően a létesítmények energetikai szempontú korszerűsítése az üzemeltetési, fenntartási költségek csökkenését fogja eredményezni, amely nemcsak a pályázónak jelent költségmegtakarítást, de a lecsökkenő energiahordozó felhasználás környezetvédelmi szempontból is előnyös.

A munkálatok végeztével Fertőendréd Községnek két új olyan intézményi épülete lett, amely megfelel a mai energetikai előírásoknak és a környezetvédelmi szempontoknak. Mindez nemcsak a fenntartási költségekben tükröződik majd, hanem sokkal komfortosabb környezetet is biztosít a dolgozók és a gyermekek számára, továbbá a megújult homlokzatok a városképet is javítják.

Elkészült a fertőendrédi polgármesteri hivatal és óvoda energetikai felújítása
Továbbra is várjuk a hasonló uniós fejlesztésekről szóló projekt közleményeket az uniosprojekt@portfolio.hu címre, amelyeket térítésmentesen közzéteszünk az Uniós Források rovatban.
Ez a cikk "Az EU kohéziós politikájának hatásai Magyarországon - jelen és jövő" című, 2019. április 1-től 2020. március 31-ig tartó munkaprogram része, amelyet a Portfolio.hu-t kiadó Net Média Zrt. valósít meg az Európai Unió finanszírozásával. Jelen tartalom kizárólag a cikk szerzőjének álláspontját tükrözi. A munkaprogramot finanszírozó Európai Bizottság semmilyen felelősséget nem vállal a cikkben szereplő információk felhasználását illetően.
Holdblog

Szabó Dávid: Érik a kriptó iparág

Mintha a korábbiaknál jóval kisebb hype mellett lenne alakulóban a kriptománia újabb köre. Milyen gátak szakadtak át az elmúlt időszakban, hol tart a szabályozás, hogyan... The post Szabó Dá

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Két éve erre a pillanatra vár Oroszország, most úgy érhet célt, hogy a Nyugat csak nézi

Senior web fejlesztő

Senior web fejlesztő
Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Díjmentes előadás

Ami még az állampapírnál is jobb befektetés

Az állampapírok mellett számos más befektetési lehetőség érhető el a piacon azoknak, akik szélesebb portfóliót szeretnének építeni és hosszú távon növekedést elérni.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
GEN Z Fest 2024
2024. május 9.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Delta_4_1500