Előfizetői tartalom

Bejelentették: tényleg gigantikus karácsonyi ajándékot kapott a kormány Brüsszelből

Portfolio
A 2018-as év egészében 4,4 milliárd eurónyi, több mint 1400 milliárd forintnyi fejlesztési forrást utalt a magyar államnak az Európai Bizottság - jelentette be egy mai sajtótájékoztatón az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára. Ez szinte teljesen megegyezik a Portfolio múlt heti kalkulációjával.

A múlt heti cikkben rámutattunk, hogy az egész 2018-as évet tekintve csaknem annyi (1451 milliárd forint) EU-pénzt kapott Brüsszelből a kormány, mint amennyit idehaza kifizetett a nyertes pályázóknak (1597 milliárd forint) és emiatt az uniós projektekkel kapcsolatos pénzáramlás már csak korlátozottan terhelte meg a büdzsét tavaly. Schanda Tamás a mai tájékoztatón kérdésre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés