Előfizetői tartalom

Ha nem ömlik az EU-pénz, rögtön felejt a magyar

Portfolio
Úgy tűnik, hogy az EU-pénzek szempontjából gyengébb 2016-os év nemcsak a magyar gazdasági növekedés ütemén hagyott nyomot, hanem az emberek emlékezetén is. Az Eurobarométer tegnap közzétett felmérése szerint ugyanis jelentően, 67%-ról 60%-ra csökkent a 2017. tavaszi adatfelvétel idején azoknak a magyaroknak az aránya, akik bármilyen uniós hátterű projektet fel tudtak idézni. Ez egyébként teljesen szembemegy azzal a szintén idén tavaszi magyarországi felméréssel, amely szerint az elmúlt másfél évben 67%-ról 73%-ra nőtt azon magyaroknak az aránya, akik hallottak már valamilyen uniós finanszírozású fejlesztésről a saját környezetükben.

Gyenge év után kérdezték meg az embereketA most közzétett Eurobarométer felmérést 2017. március végén telefonos megkérdezéssel készítették és több mint 27 ezer uniós állampolgár vett benne részt, Magyarországon 1001 embert kérdeztek meg. Az adatfelvétel időpontja azért fontos, mert éppen túl voltunk azon a 2016-os éven, amikor már kifutottak az előző uniós ciklus...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés