Előfizetői tartalom

Hatalmas romániai EU-s vasútfejlesztésről döntöttek, ami Magyarországot is érinti

MTI
|
Portfolio
Mintegy 1,3 milliárd eurót (405 milliárd forintot) biztosít az Európai Unió a Romániát Magyarországgal összekötő vasútvonal korszerűsítésére, konkrétan a magyar-román határon lévő Curtici (Kürtös) települést a Fekete-tenger partján fekvő Konstanca várossal összekötő vasútvonal korszerűsítésére - jelentette be hétfőn az Európai Bizottság.

A kohéziós forrásokból megvalósuló fejlesztés nyomán jelentősen gyorsabb és biztonságosabb lesz az utazás a Curtici (Kürtös) és Simeria (Piski) közötti 185 kilométeres szakaszon, tizenhárom állomást felújítanak, javítják az utastájékoztatási rendszert, illetve hidakat és alagutakat építenek - tájékoztatott a bizottság. "Minden egyes befektetett euró erősíti Romániában...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés