Előfizetői tartalom

Rövidesen már 22 uniós tagállam lesz benne az Európai Ügyészségben

Portfolio
Az Európai Bizottság szerdán megerősítette Hollandia csatlakozását az Európai Ügyészséghez, amely így már huszonegy tagállamot számlál, de rövidesen meg lesz a 22. tag is, hiszen már Málta is bejelentette csatlakozási szándékát. Mivel a britek távoznak az EU-ból, így már csak 5 tagállam, köztük Magyarország hiányzik a listáról.

Így áll most az új intézményhez csatlakozók köreAz Európai Ügyészség 2020 végéig kezdi meg tevékenységét az összes részt vevő tagállamban és az újonnan létrehozott intézmény kulcsfontosságú szerepet fog játszani az uniós költségvetést károsító bűncselekmények, így a csalás, a korrupció, a pénzmosás és a súlyos - 10 millió eurós összeget meghaladó -, határokon...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés