Májusban kiderül, mennyire állnak készen a magyar cégek az AI használatára
Üzlet

Májusban kiderül, mennyire állnak készen a magyar cégek az AI használatára

Portfolio
Aki a digitális világban versenyképes vállalatot akar vezetni és felelősen gondolkodik, annak nem lehet kérdés, hogy meg kell teremteni az üzlet, a technológia és a jog közös nyelvét, egyszerűen kötelezővé vált, hogy ezek a területek tudjanak kommunikálni egymással. Mára annyira együtt mozognak és egymásra vannak utalva, hogy külön-külön lassan értelmezni sem lehet őket. A Digital Compliance by Design & Legaltech Konferencián 2024. május 8-án kiderül, hogy a hazai vállalatok mennyire mondhatók naprakésznek, kihasználják-e az innováció és azon belül is az MI lehetőségeit a vállalati versenyképesség növelése érdekében, és mit kell a vállalatvezetőknek a jogból és a technológiából esszenciálisan megérteniük ahhoz, hogy a tevékenységük jogszabálykövető módon történjen.

Rengeteg projekt és fejlesztés már annak kezdetekor eleve kudarcra van ítélve amiatt, mert nem készítették elő azokat megfelelően. Pedig ha a cégvezetés már a stratégiai tervezés nulladik pontján kihasználná az egyes területek közötti kapcsolatból fakadó előnyöket, az a vállalkozások versenyképességét is komolyan befolyásolná. 

A digitális gazdaság uniós szabályozási közege rendkívül komplex. Ha nem fordítunk kellő figyelmet a jogi-szabályozási szempontokra, a projekt könnyen elbukhat a jogszerűségen.

A legnagyobb hibát az követi el, aki nem fordít elég időt és erőforrást arra, hogy felkészüljön az üzlet, a jog és az IT területek működésének összehangolására, és a közös nyelv kialakítására.

De hogyan lehet ezt jól (és jogszerűen) csinálni? Hogyan építhető be a jogszabályi megfelelőség a stratégiai tervezési folyamatokba már a nulladik lépéstől kezdve? Hogyan érdemes újragondolni a regulatory compliance szerepét, beilleszteni a vállalati folyamatokba a megfelelő szűrési, megfelelési és visszacsatolási eszközöket, megoldásokat?  

2024. május 8-án először szervez közösen konferenciát a Portfolio és a Wolters Kluwer a témában – a Digital Compliance by Design&Legaltech Konferencia elsősorban azoknak a cégvezetőknek és szakembereknek nyújt mankót, akik tevékenységüket szabályosan szeretnék folytatni. Körüljárjuk, hogyan hat a LegalTech és a DigitalCompliance a versenyképességre és melyek a digitális térben való jelenlétet meghatározó legfontosabb jogi-szabályozási területek.

Időpont: 2024. május 8.

Helyszín: Radisson Blu Béke Hotel

Ha nem a leghatékonyabb LegalTech eszközöket választjuk, a piac elszaladhat mellettünk, mire kijövünk az egyébként jogszerű, de idejétmúlt megoldással.

Kinek javasoljuk?

  • digitális fejlesztést tervező cégek vezetőinek, üzleti döntéshozóknak
  • gazdasági vezetőknek
  • vállalati jogi, informatikai és kiberbiztonsági szakértőknek
  • ügyvédi irodáknak, jogászoknak
  • szabályozó és ellenőrző szervek képviselőinek
  • banki, finanszírozási piac szereplőinek
  • tanácsadó cégek képviselőinek
  • kutatás-fejlesztési, innovációs terület képviselőinek
  • szakmai szervezetek illetékes munkatársainak

Címlapkép forrása: Getty Images

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
A náci Németország példája kísérti Európát - Ukrajna messze van a vereségtől

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
debrecen-magyarorszag