Megbírságolta az MNB a CIG Pannóniát
Üzlet

Megbírságolta az MNB a CIG Pannóniát

Portfolio
22,5 millió forint fogyasztóvédelmi bírság megfizetésére kötelezte az MNB a CIG Pannóniát – derült ki a biztosító tőzsdei közleményéből.

A CIG Pannónia Életbiztosítónál hivatalból folytatott célvizsgálat megállapításai alapján a Magyar Nemzeti Bank határozatában

  1. Felhívta a biztosítót, hogy a fogyasztók szerződéskötést megelőző tájékoztatása során mindenkor az ügyfelek legjobb érdeke szerint, a biztosítási szakmai szabályok betartását biztosítva járjon el, és a biztosítási alapú befektetési termék ügyfelek számára való alkalmasságának felmérésére, valamint az alkalmassági nyilatkozat jogszabályban előírt tartalommal történő rendelkezésre bocsátására vonatkozó jogszabályi rendelkezéseket mindenkor tartsa be.
  2. Kötelezte a biztosítót a megállapított jogszabálysértések miatt 22,5 millió forint fogyasztóvédelmi bírság megfizetésére. A kiszabott fogyasztóvédelmi bírságot a határozat véglegessé válásától számított 30 napon belül kell az MNB hatósági bírság és költségtérítésfizetése bankszámlájára befizetni.

A határozat ellen fellebbezésnek nincs helye, ugyanakkor az ügyfél, illetve az, akinek jogát vagy jogos érdekét a közigazgatási tevékenység közvetlenül érinti, jogszabálysértésre hivatkozással a határozat ellen annak közlésétől számított 30 (harminc) napon belül keresetlevéllel közigazgatási pert indíthat a Fővárosi Törvényszék előtt. A perben a jogi képviselet kötelező. A keresetlevelet a Fővárosi Törvényszékhez címezve, az MNB-nél kell űrlapbenyújtás támogatási szolgáltatás igénybevételével benyújtani.

Részvénykereskedés, hosszabb távú befektetési portfóliók vagy nyugdíjportfóliók kialakítása a Portfolio Trader segítségével.
Kasza Elliott-tal

3M Company

Nemrég írtam a Solventumról, levált az MMM-ről és áprilisban a tőzsdére ment. Minden MMM részvényes a 4 részvénye után kapott egy SOLV részvényt. Ez eddig nagyon szép, azonban 05.14-én MM

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nesze neked, ötéves szuperállampapír: tízmilliárdokat buktak a magyarok az értelmetlenné vált befektetésen
Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Property X 2024
2024. május 29.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Portfolio AgroFood 2024
2024. május 22.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
AI mesterséges intelligencia  chatgpt chatbot