Portfolio signature

Szakad a bitcoin - Mi áll a háttérben?

Portfolio
Noha az előzetes adatok alapján sokat vártak a befektetők a bitcoin felezésétől, az árfolyam két héten belül már másodjára került erős eladói nyomás alá és jelenleg is egy kulcsszinten mozog a jegyzés. Éppen ezért megnéztük, hogy mi áll a mostani esés hátterében, valamint azt is, hogy hogyan fest a technikai kép jelenleg a bitcoin esetében.
A kriptopiaccal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

Ütik a bitcoint

Az elmúlt napok lecsorgását követően rövid időre úgy tűnt, hogy megállhat az esés a bitcoin piacán, az elmúlt 24 órában azonban már közel 5 százalékkal került lejjebb a jegyzés, a márciusi történelmi csúcshoz viszonyítva pedig már több mint 17 százalékkal került lejjebb a jegyzés.

btc0430

A mostani esés következtében a bitcoin összesített piaci értéke egészen 1200 milliárd dollárig csökkent a coinmarketcap adatai szerint, emellett pedig a kripto eszközök együttes kapitalizációja 2240 milliárd dollárra csökkent.

BTC_1D_graph_coinmarketcap

Az előző alkalmakkal ellentétben ezúttal nem hozott nagyobb elmozdulást a felezés, sőt, története során a bitcoin először produkált történelmi csúcsot a felezés előtt. Emellett a befektetők már azt is beárazták, hogy az év elején elfogadott amerikai bitcoin ETF-ek nagyobb keresletet generálhatnak a kínálat lassulása mellett.

Kedves Olvasónk!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés