Kevesebb Apple-részvényt tart a Berkshire Hathaway
Üzlet

Kevesebb Apple-részvényt tart a Berkshire Hathaway

Portfolio
Warren Buffett a Berkshire Hathaway éves közgyűlésén tisztelegve emlékezett meg elhunyt üzlettársáról, Charlie Munger-ről, közben pedig jelentős változásokat osztott meg a tulajdonosokkal: többek között az Apple-ben fennálló részesedés csökkentését és a készpénzállomány rekord szintre emelkedését.

Warren Buffett, a Berkshire Hathaway vezetője, a vállalat éves közgyűlésén emlékezett meg elhunyt üzleti partneréről, Charlie Munger-ről. A 93 éves Buffett, aki 1965 óta irányítja a céget, ritkán nyilatkozik már nyilvánosan. A közgyűlésen kiemelte a Berkshire célját: az üzemi eredmény növelését.

Buffett és Munger együttműködése meghatározó volt a Berkshire Hathaway mai formájának kialakításában.

A közgyűlés előtt a Berkshire beszámolt arról, hogy készpénzállománya március 31-ig 189 milliárd dollárra nőtt, miközben csökkentette az Apple részesedését. Az Apple részvényeinek eladása jelentős változást jelentett Buffett korábbi stratégiájában - emlékeztet a Reuters hírügynökség.

A CNBC beszámolója közben azt emelte ki, hogy 13%-kal csökkentette az Apple-ben fennálló tulajdoni részarányát a Berkshire.

A találkozón szó esett az első negyedéves eredményekről is. A cég jelentős működési nyereséget ért el, amihez hozzájárult a biztosítási ágazat javulása és a befektetésekből származó magasabb bevétel. Az Apple részesedésének csökkenése ellenére Buffett biztosította a résztvevőket, hogy az iPhone-gyártó marad a legnagyobb befektetésük.

A közgyűlésen jelen voltak Buffett utódai is: Greg Abel alelnök és Ajit Jain alelnök. Abel 2021-ben lett kijelölve Buffett utódjaként.

A résztvevők között voltak olyanok is, akik több ezer kilométert repültek, csak hogy részt vehessenek ezen az eseményen. A befektetők és rajongók kíváncsian várták Buffett véleményét többek között a japán részvényekről és az utódlás kérdéséről.

Buffett hangsúlyozta, hogy bár az Apple részesedést csökkentették, nem bánja a döntést és továbbra is fontosnak tartja társaság részvényeit portfóliójukban. Ezzel együtt kiemelte, hogy a készpénzállomány növelése stratégiai lépés volt.

Címlapkép: Az egyik résztvevő kezében Warren Buffett, a Berkshire Hathaway Inc. elnök-vezérigazgatójáról készült arcképet tartja a Berkshire Hathaway éves részvényesi gyűlésén 2024. május 4-én, szombaton Omahában, Nebraska államban. Fotós: Dan Brouillette/Bloomberg a Getty Images segítségével forrása: Dan Brouillette/Bloomberg via Getty Images

Ricardo

Öröm van

Megjelent idehaza Carl Menger A közgazdaságtan alapelvei című 1871-es klasszikus műve. Tolle, lege!

Kasza Elliott-tal

3M Company

Nemrég írtam a Solventumról, levált az MMM-ről és áprilisban a tőzsdére ment. Minden MMM részvényes a 4 részvénye után kapott egy SOLV részvényt. Ez eddig nagyon szép, azonban 05.14-én MM

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nesze neked, ötéves szuperállampapír: tízmilliárdokat buktak a magyarok az értelmetlenné vált befektetésen
Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Property X 2024
2024. május 29.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Portfolio AgroFood 2024
2024. május 22.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
világűr