Elárulta Warren Buffett, mi jelenti a legnagyobb veszélyt a következő években
Üzlet

Elárulta Warren Buffett, mi jelenti a legnagyobb veszélyt a következő években

Portfolio
Warren Buffett egyelőre nem fektetett be a mesterséges intelligencia iparágba, a technológia lehetséges káros hatásaira figyelmeztet - írj a CNBC. Mire és hogyan használják a bankok az AI technológiát? Erről is szó lesz a Portfolio június 11-ei Financial IT rendezvényén. 
Hogyan használják az AI-t a bankok? Erről is szó lesz június 11-én a Financial IT rendezvényünkün. Regisztráció és részletek itt!

"Gondoljunk csak bele az emberek átverésének lehetőségébe! Ha érdekelne a csalásba való befektetés, akkor ez lenne minden idők leggyorsabban növekdő ipara, és ezt bizonyos értelemben az AI teszi lehetővé" - mondta Buffett a Berkshire Hathaway szombati éves részvényesi közgyűlésén.

Buffett rámutatott, hogy a csalók AI-hangklónozással és más deep fake technológiákkal képesek reálisnak tűnű, félrevezető tartalmakat készíteni, ezzel rávenni az áldozatok arra, hogy pénzt küldjenek a csalóknak.

"Nyilvánvaló, hogy a mesterséges intelligencia jó dolgokra is alkalmas, de én, mint olyan ember, aki egy fikarcnyit sem értek hozzá, úgy gondolom, hogy óriási lehetőségei vannak a jóra és óriási lehetőségei a rosszra is - és egyszerűen nem tudom, hogy ez hogyan fog alakulni" - tette hozzá Buffett.

A befektetőlegenda elismerte, hogy nem ismeri az AI-t, és a 20. században kifejlesztett atombombához hasonlította a benne rejlő potenciált. "Nem tudok semmit az AI-ról. Ez nem jelenti azt, hogy tagadom a létezését vagy a fontosságát, vagy bármi ilyesmit" - mondta Buffett óvatos hangnemben

Kiengedtük a szellemet a palackból, amikor kifejlesztettük az atomfegyvereket, és ez a szellem mostanában szörnyű dolgokat művel, és ennek a szellemnek a hatalma az, ami halálra rémít.

"Nem tudom, hogyan lehetne a dzsinnt visszaküldeni a palackba, és a mesterséges intelligencia némileg hasonló. Hogy ez meg fogja-e változtatni a társadalom jövőjét, majd később kiderül" - tette hozzá Buffett.

Hogyan használják az AI-t a bankok? Erről is szó lesz június 11-én a Financial IT rendezvényünkün. Regisztráció és részletek itt!

Címlapkép forrása: Shutterstock

Ricardo

Öröm van

Megjelent idehaza Carl Menger A közgazdaságtan alapelvei című 1871-es klasszikus műve. Tolle, lege!

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nesze neked, ötéves szuperállampapír: tízmilliárdokat buktak a magyarok az értelmetlenné vált befektetésen
Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Property X 2024
2024. május 29.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Portfolio AgroFood 2024
2024. május 22.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
világűr