Elérkezett az idő: űrkapszulában küldene embereket az űrbe a Boeing
Üzlet

Elérkezett az idő: űrkapszulában küldene embereket az űrbe a Boeing

Portfolio
A Boeing készen áll arra, hogy űrhajósokat küldjön Föld körüli pályára a régóta késlekedő Starliner űrkapszulával, ami kulcsfontosságú lehet a bizalmi válsággal küzdő cég űripari részlegének - számolt be a Bloomberg.

A Boeing, és rakétagyártó közös vállalata, az ULA készen áll arra, hogy űrhajósokat Föld körüli pályára küldjön a régóta várt űrkapszulájával. A Starliner űrtaxi a floridai Cape Canaveralból indul helyi idő szerint hétfőn este, ez lesz az első alkalom, hogy az ULA Atlas rakétája embereket szállít az űrbe.

A Starliner kapszula évek óta technikai problémák miatt késlekedik, így a mostani küldetés kulcsfontosságú annak bizonyításában, hogy a Boeing képes biztonságosan embereket az űrbe juttatni.

Különösen annak fényében, hogy a népszerű 737 Max gépek biztonsági válsággal küzdenek. A sikeres küldetés azt mutathatja, hogy a cég képes megbirkózni a mérnöki és minőségi kihívásokkal. Jim Free, a NASA helyettes adminisztrátora hangsúlyozta Suni Williams és Butch Wilmore asztronauták biztonságának fontosságát.

A Boeing és a SpaceX 2014-ben nyertek NASA-szerződést emberek szállítására a nemzetközi űrállomásra. A SpaceX már 2020 óta rendszeresen végez ilyen utakat. A Boeing első személyzet nélküli űrkapszulájának próbálkozása 2019-ben egy szoftverhiba miatt sikertelen volt, és további késedelmek követték.

A Boeing mintegy 1,5 milliárd dollár többletköltségről számolt be a Starliner programban felmerült késedelmek és technikai problémák miatt. A NASA arra kérte a céget, hogy vizsgálja felül tervezési és tesztelési folyamatait. Susan Helms, a NASA űrbiztonsági tanácsadó testületének elnöke szerint megfelelő eljárások állnak rendelkezésre a Starliner legénységgel történő repülése során felmerülő kihívások kezelésére.

Ricardo

Öröm van

Megjelent idehaza Carl Menger A közgazdaságtan alapelvei című 1871-es klasszikus műve. Tolle, lege!

Kasza Elliott-tal

3M Company

Nemrég írtam a Solventumról, levált az MMM-ről és áprilisban a tőzsdére ment. Minden MMM részvényes a 4 részvénye után kapott egy SOLV részvényt. Ez eddig nagyon szép, azonban 05.14-én MM

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nesze neked, ötéves szuperállampapír: tízmilliárdokat buktak a magyarok az értelmetlenné vált befektetésen
Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Property X 2024
2024. május 29.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Portfolio AgroFood 2024
2024. május 22.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
világűr