Őrült sok fölgdázra lesz szükség a mesterséges intelligencia miatt
Üzlet

Őrült sok fölgdázra lesz szükség a mesterséges intelligencia miatt

Portfolio
Mike Wirth, a Chevron vezérigazgatója szerint a mesterséges intelligencia és az adatközpontok által generált növekvő áramfogyasztás miatt a földgáz iránti kereslet várhatóan meghaladja az eddigi becsléseket, ami megbízható és megfizethető energiatermelést tesz szükségessé - számolt be a Cnbc.

Mike Wirth, a Chevron vezérigazgatója szerint a földgáz iránti kereslet várhatóan meghaladja az eddigi előrejelzéseket, amihez a mesterséges intelligencia és az adatközpontok növekvő áramfogyasztása jelentős mértékben hozzájárul. Hozzáteszi, hogy a többletkereslet a technológiai fejlődés gyorsasága miatt nehezen számszerűsíthető.

A Milken Institute Los Angeles-i konferenciáján Wirth megemlítette, hogy az elektromos járművek terjedése, valamint a fűtési és gyártási folyamatok villamosítása tovább növelik az energia iránti igényt. Kiemelte, hogy bár a szél- és napenergia bizonyos régiókban költséghatékony megoldást kínálhatnak, ezek az energiaforrások nem képesek folyamatosan biztosítani az áramellátást változó időjárási viszonyok között.

Wirth rámutatott, hogy az adatközpontok állandó energiaellátást igényelnek, amiben a földgáz kulcsfontosságú szerepet fog játszani. Az USA-ban zajló energetikai átmenet során - amely során a szénerőműveket kivonják, az atomenergia költsége magas és a geotermikus energia még nem elég megbízható - a földgáz felértékelődik mint stabil energiaforrás.

A Wells Fargo kutatása szerint 2030-ra akár 20%-kal is nőhet az Egyesült Államok villamosenergia-kereslete. A Goldman Sachs előrejelzése szerint az adatközpontok által generált új villamosenergia-igény 60%-át fogja fedezni a földgáz, míg 40%-át a megújuló források. A befektetési bank kiemelte, hogy ebből különösen profitálhatnak olyan földgázvezeték-üzemeltetők és termelők, mint például a Kinder Morgan, Williams Companies és EQT Corp.

Címlapkép forrása: Getty Images

Holdblog

Ezek a világ legfejlettebb startupvárosai

Alig van európai szereplő a világ legfejlettebb startupvárosai közt, de legalább a leggyorsabban fejlődő ökoszisztémák terén előkelő helyen van a kontinens. Ezek a világ vezető... The post

Ricardo

Öröm van

Megjelent idehaza Carl Menger A közgazdaságtan alapelvei című 1871-es klasszikus műve. Tolle, lege!

Kasza Elliott-tal

3M Company

Nemrég írtam a Solventumról, levált az MMM-ről és áprilisban a tőzsdére ment. Minden MMM részvényes a 4 részvénye után kapott egy SOLV részvényt. Ez eddig nagyon szép, azonban 05.14-én MM

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nesze neked, ötéves szuperállampapír: tízmilliárdokat buktak a magyarok az értelmetlenné vált befektetésen
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Property X 2024
2024. május 29.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Portfolio AgroFood 2024
2024. május 22.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Ez is érdekelhet
fut nő tó sport sovány izmos edzés