Mélyen a zsebébe kell nyúlnia ma már annak, aki felső kategóriás mobiltelefont szeretne venni. Az új iPhone-ok és Samsung Galaxy S-telefonok már 300 ezer forint körüli összegekért mennek, 100 ezer forintért inkább csak középkategóriás készülékeket kapunk. De a kínai prémium telefonok között azért kevesebb pénzből is válogathatunk. Összegyűjtöttük, hogy mennyibe kerülnek most a legújabb prémium telefonok.
Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

Tegnap bemutatta új csúcsmobilját a kínai gyártó, a OnePlus. Bár a prémium gyártók közül az olcsóbb kategóriát képviseli, így is közel 200 ezer forintba kerülhet majd beszerezni a tegnap bemutatott modellek közül a legolcsóbbat.

2019.05.14 21:11 Olyan mobilt villantott a kínai gyártó, amitől sokan elképednek
Amióta az Apple behozta a köztudatba az 1000 dolláros okostelefonokat az iPhone X-szel 2017-ben, azóta többen is "kedvet kaptak hozzá", látványosan drágultak a felső kategóriás okostelefonok. Manapság gyakorlatilag csak középkategóriás készülékhez lehet itthon hozzájutni 100 ezer forint körüli összegekért, a Samsung és az Apple csúcsmodelljei 300 ezer forint környékén kezdődnek, de aki akar, az vehet akár félmilliós telefont is. Kínai prémium mobilt azonban már 200 ezer forint körüli összegekért vásárolhatunk.

Összegyűjtöttük, hogy mennyibe kerülnek jelenleg Európában a legnagyobb gyártók csúcstelefonjai. A Németországban elérhető hivatalos gyártói árakkal számoltunk, a forintos árat pedig a jelenlegi EUR/HUF árfolyammal kalkuláltuk, így kiszűrve a különböző webshopok különböző ajánlatait az összehasonlíthatóság kedvéért. Persze az igazsághoz hozzátartozik, hogy nem biztos, hogy ezek ilyen áron érhetőek el itthon, vagy hogy egyáltalán megvásárolhatók, különösen igaz ez a kínai gyártók készülékeire.


A címlapkép forrása: Marlene Awaad/Bloomberg via Getty Images