Előfizetői tartalom

A bútoráruházak is hatalmasat kaszálnak a lakáskiadási bizniszen

Ősszel nemcsak az iskola kezdődik, de a kiadó lakásokért való küzdelem is, amelyekből egyre kevesebb van a befektetői felvásárlások miatt. Már a lepukkant lakások is elkelnek, amelyeket egy kis kipofozás után máris tesznek fel az Airbnb-re. Hogy éves szinten jobban járnak - e így, az sok esetben legalábbis kérdéses, az viszont aligha, hogy mielőtt a kulcsot átadják a bérlő(k)nek alaposan bevásárolnak valamelyik bútoráruházban. A szépen berendezett lakás ugyanis jelentősen megdobja a bérleti díjat, nem csak az airbnbzésnél, de a hosszútávú kiadásnál is.

A lepukkant lakásokra is rámozdulnakNagyjából tizedével nő az ingatlanpiaci forgalom az iskolakezdés idején az egyik legnagyobb piaci ingatlanközvetítő statisztikái szerint. Az élénkülés fokozottan érinti a felsőoktatási intézmények közelében fekvő ingatlanokat, ami meglátszik az árakon is. Nem véletlen, hogy az albérletet keresők már a lakásvételt is fontolgatják...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés