Szeptember elején autómegosztó szolgáltatást indít a Lidl, a szolgáltatás kezdetben a diszkontlánc üzleteinek 50 parkolóhelye esetében lesz majd elérhető, Észak-Rajna-Vesztfáliában.
Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

A német diszkontlánc tovább bővíti a cég által kínált szolgáltatások körét, a Lidl a Mazda Carsharinggel és a német vasúttársasággal, a Deutsche Bahnnal közösen autómegosztó szolgáltatást indít. A Lidl által kínált, helyhez kötött autómegosztási szolgáltatás a tesztüzem során 150 autóval indul és a társaság kiválasztott észak-rajna-vesztfáliai üzleteinek 50 parkolóhelye esetében lesz majd elérhető.

A Mazda Carsharing felhasználói mobil applikáció segítségével foglalhatják le az autókat, majd azokat a Lidl parkolóiban található állomásokon vehetik át, és a használat végén ugyanoda is vihetik azokat vissza. Az autómegosztó szolgáltatás része lesz a Deutsche Bahn Flinkster autómegosztó hálózatának is, ennek következtében a Flinkster felhasználói is foglalhatnak és bérelhetnek autókat a Lidl parkolóiban. A szolgáltatás keretében számos autó lesz elérhető a Mazda kínálatából, beleértve többek között a CX-3 crossovert és az MX-5 roadstert is.

(Autobild)

Címlapkép forrása: Shutterstock