Március idusa helyett idén tavasszal a Nasdaq 100 felől érkező jelekre kellene figyelniük a befektetőknek a Societe Generale szakértői szerint. A bankház stratégái szerint a felülteljesítő Nasdaq a részvénypiaci rali utolsó szakaszát vetíthető előre.
Kereskedés Societe Generale-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

A technológiai papírokat tömörítő részvényindex a februári korrekciót követően visszapattant, majd új csúcsra emelkedett, ellentétben a részvények szélesebb körét felölelő S&P500 index-szel. A francia bankház stratégái szerint a Nasdaq ereje a részvénypiaci rali kései szakaszát jelezheti.

A Societe Generale munkatársai az elvégzett korrelációs elemzésükben az egy részvényre eső vállalati eredmények csökkenését valószínűsítik. A bankház stratégái szerint a Nasdaq -az S&P500-hoz viszonyított- felülteljesítése és az amerikai államkötvényhozamok tetőzése után általában romlik EPS növekedés.

A bankház szakértői kiemelik, hogy a jelentős emelkedést mutató Nasdaq gyakran az ''utolsó hajrát'' jelenti a részvények számára. A Societe Generale stratégiái szerint újabb potenciális figyelmeztető jel az index piaci kapitalizációja, amely a Nasdaq esetében már 40 százalékkal haladja meg az USA bruttó nemzeti termékét, míg az index piaci kapitalizációja a dotcom lufi csúcsán 33 százalékkal haladta meg az amerikai GNP értékét.

A SocGen stratégiái kiemelik, hogy az árbevételük sokszorosán forgó társaságok -mint a Facebook vagy a Netflix- a Sun Microsystems társalapító, Scott McNealy az internet lufi kidurranását követően adott nyilatkozatát idézte fel bennük. Akkor McNealy azt az emlékezetes kérdést szegezte a Sun részvényeit a cég árbevételéhez képest tízszeres áron megvásárló befektetőknek, hogy
Mégis mire gondoltak?

A Nasdaq új csúcsa a részvénypiaci rali utolsó szakaszát jelezheti


(Bloomberg)