Előfizetői tartalom

A Tesla vezérének egy szavába kerül és a Panasonic már ugrik is

Portfolio
A Panasonic kész felgyorsítani a beruházásait a Teslával közösen épített akkumulátorgyárnál - erről Ito Josió, a Panasonic autóipari és gépipari rendszerek részlegének vezetője beszélt. Erre elsősorban azért lenne szükség, mert a Model 3 iránt mutatkozó nagy kereslet miatt a Tesla az eredeti tervéhez képest már 2018-ban 500 ezer elektromos jármű legyártására készül - írja a Reuters.

Minden tőlünk telhetőt meg fogunk tenni a beruházás felgyorsítása érdekében, ha kérik - mondta Ito Josió. A Panasonic 1,6 milliárd dolláros beruházást hajt végre a Tesla 5 milliárd dollárból megépülő akkumulátorgyáránál a következő néhány évben. Az üzemben az akkumulátorok gyártása a tervek szerint az év végén kezdődik meg. Szükség lehet azonban a kapacitásnövelés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés