Üzlet

Alattomosan emészt fel mindent, mégis kevés cég vesz róla tudomást

Portfolio
A baleseteket követően a dolgozókat sújtó stressz a második legnagyobb kockázati tényező a munkahelyeken egy EU-s felmérés szerint. Mivel a probléma a dolgozók egészsége mellett a vállalatok hatékony működését is veszélyezteti, az utóbbi 1-2 évben egyre több munkaadó kezdi komolyan venni. Ráadásul a munkavállalói jólét- és egészségtámogató programok, eszközök használata már nem az irodai dogozók kiváltsága: a fizikai munkások fluktuációjával küzdő hazai gyárak is nyitnak az olyan gyors és hatékony megoldások felé, mint a relaxációs helységek vagy a masszázsfotelek. Szakértőket kérdeztünk meg, hogy mit tehetnek azok a vállalatok, amelyeknek a dolgozói fokozottan ki vannak téve a stressznek.
Az európai munkavállalók fele úgy ítéli meg, hogy a stressz mindennapos jelenség a munkahelyén, illetve a betegség miatt kieső munkanapok mintegy 50-60%-ának hátterében a stressz és annak negatív egészségügyi következményei állnak - derül ki az Európai Munkavédelmi Ügynökség (EU Occupational Safety and Health Administration - EU OSHA) adataiból. Mint általában az egészségügyi témákkal kapcsolatban, sok a félreértés és az előítélet, a legnagyobb baj pedig az, hogy sokan egyéni problémaként tekintenek a stresszre. Ha viszont megértjük, hogy valójában szervezetfejlesztési kérdésről van szó, akkor a stressz és egészségügyi hatásai épp olyan könnyen kezelhetőek, mint más munkaegészségügyi és munkabiztonsági kockázatok.

Mitől stresszesek a magyar dolgozók?

A magyar munkavállalók számára sokkal inkább a gyors munkatempó, mint a jelentős mennyiségi elvárás okoz magas stresszterhelést. Jelentős stresszfokozó tényezőként jelenik meg továbbá az igazságosság és tisztelet alacsony mértéke vagy hiánya - mutatnak rá a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézetének munkahelyi stresszel kapcsolatos felmérésének eredményei, amelyeket 2014-ben tette közzé, és azóta nem készült hasonlóan átfogó kutatás a magyar állapotokról. A felmérésből az is kiderült, hogy vannak olyan tényezők, amelyek meghatározó szerepet játszanak a stressz-szint alakulásában:
  • Nem: Összességében a magyar nők nagyobb stresszről számolnak be, mint a férfiak: a kiégés, az alvászavarok, a munka és a családi élet közötti egyensúly megteremtésének dilemmái is nagyobb arányban fordulnak elő a nők körében, és a munkahelyükkel is kevésbé elégedettek, mint a férfiak.
  • Végzettség: A kutatási eredmények arra is rámutattak, hogy a magasabb iskolai végzettség egyfajta védőháló lehet a stresszel szemben. A főiskolai vagy egyetemi végzettséggel, illetve a szakközépiskolai érettségivel rendelkezők számolnak be a legkisebb, míg a 8 általános vagy annál alacsonyabb iskolai végzettséggel rendelkezők a legnagyobb mértékű stresszről.
  • Beosztás: A felmérés szerint a diplomás felsővezetőknél a legalacsonyabb a stressz-szint, míg a segéd- és betanított munkásoknál a legmagasabb. Jelentős stressz-terhelésről számoltak be még az irodai, ügyviteli dolgozók és a nem diplomás vezetők is.

A munkahelyi stressz azért különösen veszélyes, mert hosszú távon pszichés (depresszió, szorongás, pánik, kiégés) és szomatikus (szív-érrendszeri, gyakori nyak-, hát- és derék-fájdalom) megbetegedésekhez vezethet. Az Európai Munkavédelmi Ügynökség 36 ezer vállalat megkérdezésével elvégzett felmérése szerint

a munkabaleseteket követően, a munkahelyi stressz a második legnagyobb kockázati tényező, amely az Európai Unió aktív korú népességének 28%-át, azaz 56 millió munkavállalót, a mintegy 4 millió magyar munkavállalóból pedig közel 1,1 millió főt érinthet közvetlenül.

Nem az egyén problémája, hanem a szervezeté

A munkahelyi stresszt sok munkáltató fél vállról veszi és az egyének saját problémájának tekinti, pedig a munkavállalók egészségének veszélyeztetésén túlmenően rontja a vállalatok versenyképességét, azáltal, hogy növeli a betegség miatti hiányzások számát, csökkenti a hatékonyságot, és magas fluktuációt eredményez. Juhász Ágnes pszichológus és egészségfejlesztési szakértő, az ELTE PPK adjunktusa szerint az alkalmazottakra ható munkahelyi stressz és az ennek következtében fellépő egészségi problémák sokszor a hiányzás mellett az úgynevezett presenteeism-ön keresztül fejtik ki káros hatásaikat.

Arról van szó, hogy a dolgozó betegen, rossz lelki állapotban, kimerülten megy munkába, így munkavégzésének a színvonala csökken, kevesebb feladatot tud elvégezni, többet hibázik, gyakrabban okoz, vagy szenved el baleseteket, könnyebben lebetegszik, és fertőző betegség esetén további kollégákat betegíthet meg. A pszichológus a Portfolio-nak elmondta, hogy a munkahelyi egészségfejlesztő megoldások számos módon fokozzák a vállalatok eredményességét, termelékenységét:
  • Csökken a hiányzás, és az ebből fakadó költségek;
  • Csökken a dolgozók távozása (fluktuáció);
  • Javul a munkahelyi légkör, a szervezettel szembeni attitűdök, javul a munkatársi kapcsolatok minősége;
  • Növekszik az alkalmazottak motivációja és elkötelezettsége a szervezet felé;
  • Javul a vállalat külső megítélése: egy gondoskodó szervezet képét mutatja befelé a dolgozói felé, és kifelé a piac szereplői, a potenciális ügyfelek, valamint a jövendő munkavállalók felé is.

Mivel ezek a feltételek mind kulcsfontosságúak egy szervezet gördülékeny működéséhez, a vezetőségnek is érdeke fűződik ahhoz, hogy a stressz-terhelést egészséges szinten tartsa.

Csökkentsük vagy kezeljük a stresszt?

Két lehetséges megközelítésből választhat egy munkáltató, ha a munkahelyi stressz csökkentéséről van szó:
  • koncentrálhat a munkahelyen előforduló leggyakoribb és legjelentősebb stresszforrások azonosítására és visszaszorítására;
  • vagy segítheti a munkavállalók megküzdését a stresszel, és ellenállóbbá teheti őket a negatív hatásokkal szemben.

Alapvetően mindkét folyamat fontos, és a stresszfaktorok csökkentése mellett is szükségük van a dolgozóknak arra, hogy legyen lehetőségük kikapcsolódni és feltöltődni munkavégzés közben - a fizikailag és a mentálisan megterhelő munkakörök esetében egyaránt.

A feszültség levezetését bizonyítottan elősegíti a relaxáció, bizonyos mozgásformák és az egyéb szabadidős tevékenységek is, melyeket a munkáltató, például egy relaxációs helyiség kialakításával, egy kávészünetnyi mozgás biztosításával, sportbérlettel vagy irodai masszázzsal tud biztosítani

- véli Szabó Adrienn, az egészségmegőrző készülékeket forgalmazó Mediwel szakértője.

A cég többek között irodai használatra is alkalmas mozgásterápiás készülékeket, masszázs- és élményfoteleket, talpmasszázs készülékeket forgalmaz, amelyeket egyre több cég használ sikeresen a munkavállalók egészségének megőrzése, a stressz levezetése és az ülőmunka kockázatainak csökkentése céljából. Főleg a pénzügy, gyártás, gyógyszeripar területéről tapasztalnak fokozott érdeklődést, de a gyárak, amelyek erősen küzdenek a fizikai munkások fluktuációjával, szintén egyre többet tesznek a jó munkaerő megtartása érdekében, többek között ilyen eszközök biztosításával. Ezek legfontosabb előnye, hogy munkahelyi környezetben, mindössze 10-15 perc időráfordítással, kis helyen tudják biztosítani a testmozgás és a rendszeres masszázs nyújtotta előnyöket, átöltözés és izzadás nélkül. Az ilyen relaxációs eszközök hatékonyan segítik a stresszel való megbirkózást, ezért ezek valamelyikének beszerzése lehet a kezdő lépés munkahelyi stressz visszaszorításához.

 

TÁMOGATOTT TARTALOM

A cikk megjelenését a Mediwel támogatta.

Kasza Elliott-tal

Leggett & Platt Inc. - elemzés

Nem értem a LEG mozgását. 2021 közepe óta esik az árfolyama, akkor 59,16 USD volt az ATH, most éppen 19,08-at ér, azaz kicsit kevesebb mint három év alatt harmadolt az árfolyama. Mivel osztalék

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Ennyi volt! - Lázár János rendelettel irtja ki a nyerészkedést az építőiparból

Senior web fejlesztő

Senior web fejlesztő
Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Díjmentes előadás

Ami még az állampapírnál is jobb befektetés

Az állampapírok mellett számos más befektetési lehetőség érhető el a piacon azoknak, akik szélesebb portfóliót szeretnének építeni és hosszú távon növekedést elérni.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
GEN Z Fest 2024
2024. május 9.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Carrick Orsolya