Előfizetői tartalom

Hatalmas tőkeemelést kap a zalaegerszegi járműipari tesztpálya

Portfolio
Az eddigi 6 milliárdos alaptőkét egy minapi kormányhatározattal 15 milliárd forinttal megemeli a kormány, így a zalaegerszegi járműipari tesztpályát működtető cég immár összesen 21 milliárdos kötelezettséget vállalhat, és ez még nem minden. Úgy tűnik, hogy a kormány komoly anyagi erőforrásokat is megmozgat azért, hogy a térségben elektromos autógyár építésben gondolkodó amerikai Tesla céget, illetve egyéb autóipari érdekeltségeket Magyarországra vonzza.

A múlt pénteken megjelent 1507/2017. (VIII. 11.) kormányhatározat értelmében az eddigi 6 milliárd forintos alaptőkével a beruházást megvalósító Autóipari Próbapálya Zala Kft. alaptőkéjét még idén 15 milliárd forinttal meg kell emelni (határidő azonnal). Az indoklás szerint a kormány Magyarország járműiparban betöltött szerepének további erősítése céljából,...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés