Előfizetői tartalom

Bécs és Varsó tartja a lelket a régióban

Portfolio
Összességében jó negyedévet zárt a régiós részvénypiac, a cseh, a lengyel, a magyar és az osztrák tőzsdék összesített eurós forgalma emelkedett. Ez azonban kizárólag a bécsi és a varsói börzéknek köszönhető, a prágai és a budapesti piac forgalma ugyanis tovább morzsolódott. Saját devizában is hasonló a helyzet, a lengyel és az osztrák tőzsdéken már látszanak a fordulat jelei, míg a cseh és a magyar piac továbbra is szenved.

Ahogy arról egy korábbi cikkünkben beszámoltunk , a hazai tőzsde szeptemberben gyenge hónapot zárt a részvénypiaci forgalmat tekintve. A régiós tőzsdék (Bécs, Budapest, Prága, Varsó) euróban vett összesített forgalma azonban mintegy 8 százalékkal emelkedett szeptemberben az előző év azonos időszakához képest azt követően, hogy augusztusban 1, míg júliusban 2 százalékot...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés