Előfizetői tartalom

BKV-leépítés: bírósággal fenyeget a szakszervezet

MTI
Bírósághoz fordul az Egységes Közlekedési Szakszervezet (EKSZ), ha a BKV vezérigazgatója nem teljesíti az együttműködési kötelezettségét, és létszámleépítést jelent be a cégnél. Az EKSZ ugyanis ebben az ügyben már január elején konzultációt kezdeményezett, így amíg a kért egyeztetés le nem zajlik, fel kell függeszteni a folyamatot - közölte a szakszervezet elnöke kedden az MTI-vel.

Nemes Gábor, a BKV-nál működő EKSZ elnöke szerint "gyáva és törvénytelen" eljárás a BKV vezérigazgatójáé és a menedzsmenté. Bolla Tibor ugyanis nem közvetlenül a szakszervezeteknek és a dolgozóknak jelentette be, hanem a médián keresztül üzente, hogy megkezdődnének az elbocsátások. Hozzátette: mivel a hír már december végén is felröppent, az EKSZ január elején...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés