Több mint tízezer autó nem készült el az Audi ingolstadti gyárában a győri sztrájk miatt - erről a német konszern kommunikációs vezetője tájékoztatta a Világgazdaságot.Joachim Cordshagen a keletkezett veszteséget nem kívánta összegszerűsíteni a lap tájékoztatása szerint, és jelezte, hogy tegnaptól az ingolstadti és a neckarsulmi üzemekben is az eredeti menetrendben folyik a munka, illetve mindegyik műszakban zajlik a gyártás.

Múlt héten mi is beszámoltunk arról, hogy az Audi központi egységében fennakadások vannak. Ennek hátterében az állt, hogy múlt hét szerdáig az összesen hét napon át tartó győri munkabeszüntetés miatt egyáltalán nem érkeztek motorok Ingolstadtba, a készletek pedig elfogytak.

A lap több mint tízezer darab, szalagon maradt autó alig három nap alatt (január 28-30. között) torlódott össze, és kifejezetten tekintélyes mennyiségnek mondható: a 2017-es adatok szerint a bajorországi városban mintegy 540 ezer autó gördült ki az Audi üzeméből, naponta 2400 modell készült el. A tízezres hiány ennek alapján nagyjából 2 százalékos mínusz a termelésben.

Az viszont továbbra sem egyértelmű, hogy a sztrájk idején kieső győri volumen végleg hiány marad-e, vagy részben utólag pótolható -hívta fel a figyelmet a Világgazdaság.

Címlapkép forrása: MTI/Krizsán Csaba