Előfizetői tartalom

Az elektromos autó lesz az új mánia?

Portfolio
A elektromos autókat gyártó Tesla Motors tegnap zárás után tette közé első negyedéves számait, melyek hatalmas meglepetést okozva jelentősen túlszárnyalták az elemzői konszenzust. A korábbi negyedévekben elszenvedett veszteség után most először volt nyereséges a cég, az elemzők és a menedzsment által adott EPS becslést pedig 200%-kal sikerült meghaladni. A részvények több mint 20%-ot emelkedett a nyitás előtti kereskedésben.

A Tesla az első negyedévben 4900 darabot értékesített a Model S kódjellel ellátott szedánból, mellyel túlszárnyalta a General Motors nagy rivális termékét a Chevrolet Voltot és a harmadik helyezett Nissan Leaf-et, ezzel Észak-Amerikában a legjobban fogyó elektromos autó lett. Az idei évre korábban kiadott 20 ezer darabos előrejelzését egyúttal 21 ezer darabra emelte a vezetőség...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés