Előfizetői tartalom

Berlini fal Budapesten

Hámor Iván
Épp 25 esztendeje omlott le a berlini fal, mely évtizedekig választotta el az egykori és mostani német főváros két felét, pontosabban annak nyugati kétharmadát az egész NDK-tól. Nálunk napra pontosan a 25. évfordulón "épült fel" a Budapest fal, mely szinte hermetikusan zárja el egymástól Buda északi és déli részét.

A budapesti helyzet annyival szerencsésebb a berlininél, hogy nem a hidegháború, hanem a városfejlesztés szülte, és nem évtizedekig, hanem "csak" maximum egy évig, de jó esetben rövidebb ideig fog "állni". Ez a "fal" pedig nem más, mint a budai fonódó villamos beruházása miatti forgalomkorlátozás. Ez minden bizonnyal nagyobb kárt, kiesését, veszteséget okoz a közlekedőknek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés