Előfizetői tartalom

Bréking: nagyot nyert Magyarország - Egy új Mercedes gyártása indul Kecskeméten

Szandányi Levente, Amszterdam
A korábbi találgatások helyesnek bizonyultak, ugyanis az új Mercedes-Benz A-osztály világpremierjén az is kiderült péntek este, hogy Kecskemét egyike lesz annak az öt helyszínnek a világon, ahol ezt a kompakt modellt 2018-tól gyártják majd. A Daimler menedzsmentje egy másik fajsúlyos döntést is meghozott. A magyarországi üzemből elviszik a B-osztály gyártását annak érdekében, hogy helyet szorítsanak a gyártószalagon az új modellnek és továbbra is csúcson járassák a termelést. Bánatra tehát semmi okunk, a németek ezzel a lépésükkel csak tovább erősítették a magyar operáció pozícióját a cégcsoporton belül.

Idén megkezdődik az új A-osztály gyártása Kecskeméten2016 júliusában robbant a hír, hogy a Daimler igazgatótanácsa úgy döntött, a kecskeméti Mercedes-gyár fejlesztésére és bővítésére szánt 185 milliárd forintot további 315 milliárd forinttal toldja meg, amelyből egy komplett új üzemet építenek fel a már meglévő mellé 2020 végéig. A menedzsment egyúttal jelezte...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés