Két kisalföldi várost, Győrt és Mosonmagyaróvárt egyre többen a magyar buszgyártás központjaként azonosítanak, ami nem véletlen. A 20 éve buszokat gyártó Kravtex-Kühne csoport ugyanis itt állítja elő a járműveit, amelyekből csak idén több mint 250 darab készült, jövőre pedig elkészülhet a kétezredik autóbuszuk is - írja a Kisalföld.


A lap felidézte, hogy a cégcsoport a napokban fejezte be 120 új, elővárosi autóbusz átadását. Az új Credobusok Budapest agglomerációjában, valamint Baja, Kecskemét, Békéscsaba és Szeged térségében állnak forgalomba.

A Mosonmagyaróváron és Győrben fejlesztett és gyártott Econell 12 típusú buszok akadálymentesek, üzemeltetésük az alacsony fogyasztás miatt gazdaságos és környezetbarát
- jelentette ki Tormássy Attila.

A Credobus értékesítési és marketing vezetője továbbá beszélt arról is, hogy a következő években arra koncentrálnak majd, hogy meghatározó szereplői legyenek a kormány új buszstratégiájának. Céljuk, hogy jövőre 250-300, elsősorban elővárosi-helyközi buszt értékesítsenek, amelyekre a Volánoknál régóta szükség van.

Ennek érdekében új típust készül piacra dobni a győri és mosonmagyaróvári cég 2019-ben, egy 13 méteres helyközi buszt, amelyet iskolások kirándulásaihoz is igénybe lehet majd venni. A lap beszámolója szerint a jármű prototípusát már szerelik Győrben.