Előfizetői tartalom

Ezek a legkedveltebbek - Top 100 autó Európában

Hámor Iván
A múlt héten a világ 25 legkedveltebb autóját mutatta be a Portfolio.hu, ezen a héten az Európában legnépszerűbb 100 modellt soroljuk fel. Mint korábban, most is látható, hogy a hazai újautó piac szerkezete nem csak a globálistól, hanem még a szűkebb környezetétől is eltér, a hazai - alapvetően céges - vásárlók prioritásai mások, mint az európai átlag.

Az összeállításban nem csak az EU, hanem a földrajzi Európa országai szerepelnek, így kerül be a Top20-ba a Lada Granta, illetve ezért "csak" 46-49. helyen található a Duster, amit nem mindenhol Dacia márkanéven forgalmaznak. Magyarország legkedveltebb 4x4-es autóját a valóságban a 14. hely illeti meg. 2013 első tíz hónapjában Európa 100 legkedveltebb autói ezek voltak:

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés