Előfizetői tartalom

Ígéretcunamira felkészülni - A Ford máris odatette magát Detroitban

Portfolio
Érdemes felkészülni az ígéretek özönére az elektromos- és önvezető autózás területén, elindult ugyanis a Detroiti Autószalon, ahol minden gyártó igyekszik majd felhívni magára a figyelmet. Természetesen az egyik legnagyobb helyi szereplő, a Ford is közéjük tartozik, aki máris jelezte, hogy 11 milliárd dollárt áldoz az elektromos autózás oltárán 2022-ig.

A tervek szerint ebből a pénzből 40 darab részben vagy teljesen elektromos meghajtású járművet dobnak majd piacra az amerikaiak. Az elkölteni szándékozott összeg egyébként jelentősen meghaladja a korábban hangoztatott 4,5 milliárd dollárt, amit a Ford menedzsmentje az elektromos autózásra kívánt költeni. Igaz, azt az összeget 2020-ig fordították volna a fejlesztésekre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés